Renströmska Trädgården: Stadsodling av grönsaker och blommor i Göteborg

Skördeklubben


Vad får jag skörda? Hur mycket får jag skörda? Odlar ni ekologiskt?

Här hittar du allt du behöver veta om Skördeklubben.

Vad får jag skörda?
När säsongen börjar och det börjar titta upp grönsaker får du ett mail. Därefter kan du räkna med att det varje vecka hela året finns grönsaker att skörda. Vi kommer markea tydligt vilka grönsaker du får skörda och vilka som behöver växa till sig lite.


Hur mycket får jag skörda?
Du får skörda för ditt husbehov. Vi har många medlemmar och vi räknar med att alla kommer att få ta del av grönsakerna i Renströmska trädgården. Vi tror på den här modellen med en gemenskap kring våra grönsaker. Fair share helt enkelt!


Kan jag välja bort vissa grönsaker?
Såklart! Du skördar ju bara det du vill ha. Precis som om du odlat det hemma, fördelen är här att du inte behöver oroa dig för någonting som har med odlingen att göra - bara njuta av färska icke-besprutade grönsaker!


Odlar ni ekologiskt?
Ja, vi odlar enligt ekologiska principer utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Vi har i nuläget inte certifierat oss enligt t.ex. KRAV. Vi tror egentligen att det räcker med att du träffar oss och ser hur vi gör när vi odlar. Vi vill gärna gå så långt vi kan i miljöhänseende och är måna om att exempelvis sluta näringskretsloppen genom att använda näring från närområdet och att jobba med regenerativa odlingsmetoder som plöjningsfritt jordbruk och permakultur. Prata med oss och fråga om du vill veta mer om hur vi gör.


Vad säger medlemmarna om Skördeklubben?
Våra skördeklubbsmedlemmar är de bästa medlemmar vi kan ha! Vi värdesätter samarbetet otroligt mycket med våra medlemmar – vi hade inte kunnat göra det här utan dem. Några av de kommentarer vi har fått under 2023 lyder som följande:


"Upplägget är jättebra och kul både för oss och vår dotter."
"Jättebra infobrev och förklaringar."
"Jättekul koncept och lärorikt koncept får oss odlingsovana. Överlag har det funkat jättebra!"
"Vill bara berätta att jag lagat så mycket god mat på era grönsaker!"